پروفیل صنعتی یا سنگین چیست

پروفیل صنعتی یا سنگین چیست؟

جدیدترین مطالب

پروفیل صنعتی (Industrial Profile) نوعی مقطع توخالی با شکل ثابت چهارگوش، طول بلند و ضخامت بالا معمولا از جنس  فولاد است که در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این پروفیل توانایی تحمل بار زیاد، استحکام مکانیکی بالا و مقاومت مطلوبی دارد. پروفیل‌های صنعتی به دو روش نورد گرم یا سرد تولید می‌شوند. با توجه به تنوع کاربرد این پروفیل‌ در صنایع، برای راهنمایی بیشتر در خصوص نحوه خرید آن در این مطلب بعد از بررسی کاربرد آن، نحوه استعلام قیمت پروفیل صنعتی را نیز تشریح می‌کنیم. (در قسمت قیمت پروفیل صنعتی می توانید درباره قیمت ها را بررسی کنید.)

ویژگی‌ها و انواع پروفیل صنعتی

طبق تعریف به همه مقاطع فولادی که ضخامت‌شان بیشتر از ۴ میلی‌متر و ابعاد سطح مقطع بزرگتر از ۱۰ سانتی‌متر داشته باشند، پروفیل صنعتی، قوطی صنعتی یا پروفیل سنگین می‌گویند. این پروفیل‌ها در طول‌های ۶ و ۱۲ متری قابل سفارش هستند. بر همین اساس انواع مختلف این پروفیل با توجه به ضخامت، طول و وزن تقسیم‌بندی می‌شود. سطح مقطع پروفیل‌های صنعتی معمولا چهار گوش است و در طراحی‌ سازه‌های عظیم ساختمانی، بعد از پر کردن داخل آن با بتن به‌عنوان ستون برای تحمل بارهای سنگین به‌کار می‌روند.

از آنجا که در تولید این پروفیل از ترکیبات آلیاژی فولاد استفاده می‌شود، بر حسب نوع فلز بکار رفته در آن گریدهای مختلفی در بازار عرضه می‌شود. از لحاظ استاندارد تولید هم کارخانجات داخل کشور لازم است استانداردهای INSO 17003-1 و INSO 17003-2 را رعایت کنند. استاندارد BS EN 10219 هم یکی دیگر از مواردی است که کارخانه‌های تولیدی از آن استفاده می‌کنند. از آنجا که پروفیل‌های صنعتی بر اساس استانداردهای تولید خواص مکانیکی، شیمیایی و مشخصات فیزیکی متفاوتی دارند، بهتر است هنگام خرید این محصول از کارشناسان فروشنده مشاوره لازم را دریافت کرد.

کاربرد پروفیل صنعتی

پروفیل‌های صنعتی با توجه به ویژگی‌های خاصی مانند استحکام و ضخامت بالا در صنایع مختلف به‌خصوص برای ساخت سازه‌های مستحکم همراه بتن بکار می‌روند. با این حال عمده کاربرد آن‌ها را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:

  • ساختمان‌سازی به خصوص در سازه‌های عظیم مانند برج‌ها، ستون و خرپاهای بزرگ
  • ماشین‌سازی و ساخت دستگاه‌های صنعتی
  • پروژه‌های عمرانی و به‌خصوص سدسازی،‌ پل‌سازی
  • خودروسازی و صنایع نظامی
  • تابلوهای تبلیغاتی

روش تولید پروفیل‌های صنعتی

تولید این پروفیل در شش مرحله به شرح زیر انجام می‌گیرد:

۱.سایز بندی و تعیین اندازه و ابعاد ورق سیاه

۲. عبور دادن ورق از دستگاه کالیبره برای نزدیک کردن دو لبه آن و مشخص کردن محل جوش

۳. جوش‌کاری با دستگاه به روش القایی یا مقاومتی

۴.خنک کاری با استفاده از مواد شیمیایی محلول در آب

۵. سایزینگ و شکل‌دهی نهایی

۶. برش پروفیل در ابعاد مورد نظر

درباره روش های تولید پروفیل صنعتی

کارخانه‌های تولید کننده پروفیل صنعتی در ایران

تولیدکنندگان بسیاری در ایران بر اساس تکنولوژی روز و استانداردهای بالا پروفیل‌های صنعتی را به بازار عرضه می‌کنند. از جمله آن‌ها می‌توان به کارخانجات زیر اشاره کرد:

  • فولاد مبارکه اصفهان: بزرگترین مجتمع تولید فولاد در ایران فعال از سال ۱۳۷۱
  • فولاد خوزستان : دومین تولیدکننده بزرگ فولاد در ایران فعال از سال ۱۳۴۶
  • شرکت صدرا پروفیل کاوه: تولید کننده انواع لوله و پروفیل در تبریز، فعال از سال ۱۳۷۴ با برند فولاد موحد
  • کارخانه جهان پروفیل پارس: تولید کننده بزرگ انواع لوله و پروفیل در ساوه فعال از سال ۱۳۶۱
  • شرکت لوله و پروفیل صابری: تولیدکننده و صادرکننده مقاطع فولادی در تهران، فعال از سال ۱۳۷۸
  • کارخانه لوله و پروفیل آپادانا: تولیدکننده مقاطع فولادی در اصفهان، فعال از سال ۱۳۸۳

قیمت و نحوه خرید انواع پروفیل‌های صنعتی

پروفیل‌های صنعتی در تیراژ کم و محدودتری تولید می‌شوند و قیمت بالاتری نسبت به انواع پروفیل‌های ساختمانی دارند. از طرفی به دلیل تخصصی بودن کاربرد آن، برای خرید و استعلام قیمت لازم است به شاخص‌های زیر توجه کرد. هر یک از این موارد تاثیر زیادی در قیمت نهایی دارند.

وزن پروفیل

هر یک از انواع پروفیل صنعتی بر حسب نیاز و کاربرد دارای ابعاد، ضخامت و در نتیجه وزن متفاوتی هستند. روش‌های مختلفی برای تعیین وزن پروفیل وجود دارد که معروفترین آن استفاده از جدول اشتال وزنی است. در هر یک از این روش‌ها بعد از تعیین وزن امکان ارائه قیمت دقیق وجود دارد. معمولا پروفیل‌های صنعتی دارای ضخامت بالاتر، وزن بیشتر و در نتیجه قیمت بالاتری هستند.

نوسانات قیمت ارز

قیمت محصولات فولادی و از جمله پروفیل‌های صنعتی بستگی زیادی به نوسانات قیمت ارز و نرخ آن در بازارهای جهانی دارد. بنابراین هر نوع تغییر در این خصوص قیمت نهایی پروفیل را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بر همین اساس فروشندگان و تامین‌کنندگان این کالا معمولا به شکل روزانه یا آنلاین قیمت واحد پروفیل صنعتی را اعلام می‌کنند.

کارخانه تولیدکننده

کیفیت‌های متفاوتی از پروفیل‌های صنعتی در بازار عرضه می‌شود که معمولا فروشندگان معتبر با تامین آن از تولیدکنندگان شناخته شده، استحکام بالای آن را تضمین می‌کنند. بنابراین لازم است در صورت نیاز برگه مشخصات کیفی پروفیل مورد نیاز را بر حسب نوع کاربرد از فروشنده درخواست کرد. معمولا کیفیت‌های بالاتر پروفیل صنعتی قیمت گران‌تری نیز دارند. با این حال برای بهترین انتخاب، مشاوره با کارشناسان یکی از مهم‌ترین مراحل تهیه و خرید این کالا است.

در نهایت برای انتخاب بهترین تامین کننده لازم است مواردی مانند همکاری با کارخانجات مشهور و شناخته شده، ارسال در حداقل زمان ممکن از طریق باربری‌های مطمئن را در نظر داشت. معمولا فروشندگان معتبر در بازار آهن‌آلات ضمن ارائه قیمت روزانه، به صورت تخصصی مشاوره لازم را برای خرید بر حسب نیاز مشتریان به شکل مجازی یا تلفنی در اختیار آن‌ها می‌گذارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها