پروفیل صنعتی سبک آهنی مناسب در و پنجره نوعی مقطع توخالی است که ضخامت کم و وزن پایینتری دارد. انواع مختلفی از این قوطی مانند پروفیل لنگه دری، پروفیل سپری، پروفیل مکزیکی، پروفیل رومی با ورق فولادی در بازار تولید میشوند. در این میان توجه به نوع کاربرد، میزان بودجه و کیفیت تولید بر انتخاب این پروفیل توسط پیمانکاران و ساختمانسازها تاثیر دارد. در این مطلب بعد از بررسی انواع پروفیل سبک در و پنجره و قیمت آن، راهنمای کاملی برای انتخاب و خرید آن را ارائه میکنیم. در قسمت قیمت پروفیل، می توانید قیمت پروفیل ها را بررسی کنید.
انواع پروفیل درب و پنجره سبک در بازار
پروفیلهای درب و پنجره مقاطع توخالی هستند که در جنسهای مختلف فلزی و غیر فلزی برای ساخت درب و پنجره بهکار میروند. این پروفیلهای توخالی که به نام قوطی هم شناخته میشوند با توجه به وزن خود در انواع سبک و سنگین در بازار وجود دارند. نوع سبک بهدلیل تاثیر بر کاهش وزن کلی سازه، طراحی ظریف، نصب آسان و سازگاری با سیستمهای مدرن ساختمانسازی کاربرد بیشتری دارد. البته پروفیل درب و پنجره سبک در مواردی استفاده میشود که چهارچوب نیازی به تحمل بار سنگین نداشته باشد. این مدل پروفیلها بر حسب شکل ظاهری، کاربرد و جنس به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند:
دستهبندی قوطی سبک درب و پنجره بر اساس شکل و کاربرد
- پروفیل لنگه دری (۵۰۸): این دسته سطح مقطعی به شکل حرف Z دارند و با توجه به شکل ظاهری خود مناسب نصب قفل و لولا هستند.
- پروفیل سپری (۵۰۷): این پروفیل با سطح مقطع شبیه حرف T انگلیسی برای قابهای میانی، تقسیم بندی شیشهها و اتصال بخشهای مختلف درب و پنجره به کار میروند.
- پروفیل چهارچوبی (۵۰۹): این مدل برای چارچوب دربهای چوبی کاربرد دارد و شکل سطح مقطع آن شبیه حرف P است. پروفیل چهارچوب فرانسوی، مکزیکی و رومی زیر مجموعههای این دسته هستند. تفاوت این پروفیلهای سبک در شکل ظاهری و نوع کاربرد آنها از جهت استفاده در پروژههای اقتصادی انبوهسازی و پروژههای لوکس و کلاسیک است.
دستهبندی قوطی سبک درب و پنجره از لحاظ جنس
هر یک از پروفیلهای درب و پنجره با توجه به نوع استفاده در پروژه، میزان استحکام و اهمیت زیبایی طراحی در ساختمانسازی جنسهای مختلفی به شرح زیر دارند:
- پروفیل آهنی سبک: این نوع از ورق سیاه یا ورق فولادی گالوانیزه ST37 تولید میشود و نسبت به سایر انواع پروفیل مقاومت و استحکام بالاتری دارد. همچنین قابلیت جوش پذیری بالا و مقاومت پیچشی مطلوب قوطی آهنی، ویژگی خاص دیگر آن نسبت به سایر انواع پروفیلها است.
- پروفیل آلومینیومی: مشخصه اصلی این نوع پروفیل وزن سبک و البته قیمت بالاتر آن است. قوطیهای آلومینیومی سبک درب و پنجره بیشتر در فضاهای مدرن و مناطق مربوط کاربرد دارند.
- پروفیل کامپوزیتی (PVC، UPVC): انواع کامپوزیتی از دسته قوطیهای غیر فلزی درب و پنجره هستد. سبک وزنی، عایق بدون در برابر حرارت و صدا، استحکام مناسب، قیمت مقرون بهصرفه و قابلیت شستشوی پروفیلهای کامپوزیتی باعث محبوبیت فراوان آنها است. پروفیلهای UPVC بیشتر در پنجرهها دوجداره کاربرد دارند.
ابعاد و ضخامتهای استاندارد پروفیل درب و پنجره سبک
ابعاد قوطی پروفیل سبک درب و پنجره با توجه به نوع ، طول شاخه و ضخامت متفاوت است:
- پروفیل سپری: ضخامت ۰.۹ تا ۲.۵ میلی متر و طول استاندارد ۶ یا ۱۲ متر
- پروفیل لنگه دری: ضخامت ۲ تا ۴ میلیمتر و طول استاندارد ۶ یا ۱۲ متر
- پروفیل چهارچوبی: ضخامت ۲ تا ۲.۵ میلیمتر و طول استاندارد ۶ متر
وزن این قوطیها نیز بسته به ضخامت و سایز قوطی و همچنین طول شاخه آن متفاوت است. معمولا طراحان پروژه بعد از دریافت اطلاعات کامل قوطی از تامینکنندگان با توجه به جداول استاندارد، وزن قوطی درب و پنجره را محاسبه میکنند. البته بسیاری از شرکتهای معتبر فروشنده از جمله شرکت نیک فولاد با ارائه خدمات تخصصی رایگان، خریداران را در این خصوص راهنمایی میکنند.
ابعاد و ضخامت قوطیهای سبک آهنی درب و پنجره
ضخامت قوطی آهنی سبک بین ۰.۷ تا ۱.۵ میلیمتر است و شکل سطح مقطع آنها مربع یا مستطیل است. معمول وزن شاخه ۶ متری آن بین ۵ تا ۱۲ کیلوگرم وزن دارد.
قیمت پروفیل درب و پنجره سبک و عوامل تاثیرگذار بر آن
قیمت پروفیل سبک درب و پنجره بسته به نوع، ضخامت و برند کارخانه تولیدکننده متفاوت است. البته با توجه به تاثیر نوسانات بازار ارز بر قیمت مواد اولیه و میزان عرضه و تقاضا استعلام آنلاین قیمت از طریق وبسایت فروشنده یا تماس تلفنی بهترین گزینه خواهد بود. بهطور متوسط و تقریبی آخرین قیمت پروفیل درب و پنجره آهنی سبک در بازار ایران در اردیبهشت ۱۴۰۴ برای هر شاخه یک متری بین ۴۰۰۰۰ تا ۵۸۰۰۰ تومان است. اما توجه به عوامل تاثیرگذار زیر تا حدی دلیل این اختلاف قیمت هر شاخه قوطی آهنی را مشخص میکند:
- ضخامت و ابعاد پروفیل: هر اندازه ضخامت و ابعاد بیشتر باشد، با توجه به وزن بالاتر، قیمت نیز افزایش مییابد.
- برند کارخانه تولیدکننده: اعتبار و سابقه کارخانه تولیدکننده با توجه به تطابق بیشتر استانداردهای کیفی، قیمت را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار میدهد. بهعنوان مثال کارخانه صبا پروفیل، کارخانه نیکان پروفیل یا کارخانه جهان پروفیل پارس بالاترین قیمت قوطی سبک درب و پنجره را در ایران دارد.
- جنس پروفیل: پروفیلهای آلومینیومی یا قوطی گالوانیزه آهنی قیمت بالاتری نسبت به نوع قوطی ساده آهنی و کامپوزیتی دارند.
- طراحی پروفیل: پروفیلهایی که طراحی پیچیدهتری دارند، مانند رومی یا فرانسوی با توجه به کاربرد خود در پروژههای لوکس، گرانقیمتتر هستند.
- حجم خرید: کلیه تامینکنندگان برای خریدهای عمده و حجم بالاتر تخفیفهای ویژهای نسبت به خریدهای جزیی ارائه میکنند.
راهنمای خرید پروفیل درب و پنجره سبک
برای خرید قوطی آهنی سبک مناسب درب و پنجره نوع پروژه، کاربرد و شرایط آب و هوایی مورد استفاده آن بسیار تاثیر دارد. هر چند مشاوره تخصصی گزینه اول خرید به حساب میآید، اما راهنمای زیر نیز در این مورد بسیار کمککننده خواهد بود:
۱.تعیین نوع پروژه: ساختمانهای مسکونی، دفاتر کار، ویلاها یا دربهای ضد سرقت هر یک قوطی آهنی مخصوص به خود با ضخامت مشخص را نیاز دارند. معمولا در پروژههای لوکس با نمای کلاسیک پروفیلهای نوع رومی، فرانسوی استفاده میشود. همچنین در ساختمانهای معمولی پروفیلهای ساده بیشتر کاربرد دارند.
۲. تعیین نوع کاربرد: قوطی آهنی مخصوص پنجره ضخامت کمتری نسبت به قوطی درب دارد.
۳. بررسی وزن شاخه قوطی: پیش از خرید بهتر است با استفاده از جداول استاندارد وزن تقریبی یک قوطی با کیفیت و استاندارد را تعیین کنیم. وزنهای بسیار کمتر از حد معمول میتواند نشانه کیفیت پایین قوطی باشد.
۴.بررسی سطح ظاهری قوطی: قوطیهای هموار، بدون ترک و خوردگی طول عمر بالاتری دارند. به همین دلیل هنگام خرید حتما لازم است در این خصوص دقت کافی داشته باشیم.
۵. شرایط آب و هوایی: قوطیهای آهنی معمولی به دلیل نداشتن پوشش مقاوم در برابر زنگ زدگی مناسب استفاده در مناطق ساحلی و مرطوب نیستند. بنابراین اگر درب و پنجره در معرض رطوبت یا بارندگی قرار دارد، حتما لازم است از نوع گالوانیزه استفاده کنیم. البته برای کاربرد در دربهای داخلی برای مناطق خشک و معتدل قوطی آهنی معمولی کافی است.
۶. انتخاب برند معتبر: تهیه برندهای معتبر تولیدکننده پروفیل آهنی سبک تضمینی برای کیفیت بالا و استحکام مناسب آن است. البته در این مورد انتخاب مناسبترین کیفیت با توجه به میزان بودجه نیز اهمیت دارد.
و در نهایت باید توجه داشت، همیشه قیمت پایین نشانه برد در معامله نیست و توجه به کیفیت برای طول عمر بالاتر درب و پنجره بسیار اهمیت دارد.
جمع بندی
در تولید قوطیهای مناسب در و پنجره ضخامت ورق کمتر از ۱.۵ میلی متر است و توجه به وزن استاندارد شاخه، کیفیت ورق و انتخاب پروفیل از برندهای معتبر مهمترین نکات هنگام خرید است. معمولا انواع مختلف این قوطی ها مانند پروفیل مکزیکی، رومی، لنگه دری و سپری با توجه به طراحی ساختمان و کاربرد متناسب با نیاز پروژه خریداری میشوند. در این میان توجه به هموار بودن سطح، داشتن استانداردهای کیفی، مقاومت در برابر خوردگی برای فضاهای بیرونی یا مناطق مرطوب هم بسیار اهمیت دارد. با دقت در این خصوص و دریافت مشاوره تخصصی میتوانیم انتخابی مطمئن در پروژههای ساختمانی داشته باشیم.
با سالها سابقه در عرصه فولاد و آهن آلات، برای شما می نویسیم. تا نوشته های ما، راهنمایی برای شما باشد و اطلاعات شما را در این رابطه افزایش دهد. چون معتقدیم که دانش بیشتر شما، باعث اتخاذ تصمیم بهینه خواهد شد.