لوله استنلس استیل صنعتی (Industrial Stainless Steel) یکی از انواع لولههای استیل فولادی مقاوم در برابر خوردگی که برای انتقال سیالات در صنعت استفاده میشود (در قسمت انواع لوله استیل، سایر نوع های لوله استیل را توضیح داده ایم.). این لوله دو عنصر اصلی نیکل و کروم دارد که علاوه بر مقاوم کردن آن در برابر خورندگی رطوبت و مواد شیمایی، استحکام مناسبی در برابر تنشهای مکانیکی و فشار به آن میدهد. لولههای استنلس استیل صنعتی انتخاب مناسبی به خصوص در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و غذایی هستند. در این مطلب ویژگیها، انواع متداول و قیمت این لوله در بازار را بررسی میکنیم. در قسمت قیمت لوله استیل صنعتی می توانید قیمت محصول را بررسی کنید.
آنچه می خوانید:
Toggleویژگیهای لوله استنلس استیل صنعتی
این لولهها بهدلیل خاصیت مقاومت در برابر خوردگی و استحکام بالا بسیار شناخته شده هستند. سایر ویژگیهای لوله استنلس استیل را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
- مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی و زنگزدگی
- مقاومت مکانیکی بالا در برابر فشارها، ضربات، سایش و لرزشها
- مقاومت در درجات حرارت بالا بسته به نوع آلیاژ بهکار رفته
- انعطافپذیری مناسب و شکلپذیری در انواع انحنا و اندازههای مختلف
- طول عمر بالا در شرایط سخت
- قابلیت جوشکاری و ماشین کاری مناسب
- قابلیت بازیافت در محیط زیست
کاربرد لوله استنلس استیل صنعتی
این لوله به دلیل ویژگی خاص خود به خصوص استحکام و مقاومت بالا در برابر خوردگی و عدم واکنشپذیری برای انتقال سیالات در صنایع زیر بهکار می رود:
- صنایع غذایی: خطوط تولید، سیستمهای تبرید
- صنایع دارویی: خطوط انتقال مواد، ساخت مخازن نگهداری مواد دارویی
- صنایع شیمیایی: ساخت مخازن نگهداری مواد شیمیایی، لولههای انتقال مواد خورنده، مبدلهای حرارتی
- صنعت نفت، گاز و پتروشیمی: لولههای انتقال نفت و گاز، تجهیزات پالایشگاهی، مبدلهای حرارتی
- خودروسازی: ساخت اگزوز، سیستمهای سوخترسانی
- آب و فاضلاب: سیستمهای آبیاری، تصفیه آب، انتقال فاضلاب
- انرژی: انتقال بخار،آب سرد، آب گرم با درجه حرارت بالا در نیروگاههای تولید برق و تاسیسات حرارتی
انواع متداول لولههای استنلس استیل صنعتی
لولههای استنلس استیل صنعتی بر اساس روش تولید و نوع آلیاژ به کار رفته در آن به دستههای زیر تقسیم میشوند:
دستهبندی بر اساس نوع آلیاژ
- لوله استیل ۳۰۴ : یکی از پر کاربردترین انواع لولههای استیل که از ۸ درصد نیکل و ۱۸ درصد کربن تشکیل شدهاند. لولههای استیل ۳۰۴ فاقد خاصیت مغناطیسی و جذب آهن ربایی هستند. از این لوله در دمای ۶۰ درجه به بالا قابل استفاده نیستند زیرا دچار خوردگی ناشی از این تنش حرارتی میشوند. در قسمت کاربرد
- لوله استیل L ۳۰۴: این لوله از لحاظ مقاومت در برابر خوردگی و مشخصات مکانیکی، ویژگیهایی شبیه نوع گرید ۳۰۴ دارد، با این تفاوت که درصد کربن آن پایینتر است. این میزان کربن پایینتر باعث میشود که قابلیت جوشکاری لوله ۳۰۴L بیشتر باشد.
- لوله استیل ۳۱۰: ویژگی اصلی این نوع لوله مقاومت در درجه حرارتهای بالا است. به همین دلیل بیشتر در ساخت قطعات کوره و عملیات حرارتی استفاده میشوند.
- لوله استیل ۳۱۶: استیل ۳۱۶ اصلاح شده نوع ۳۰۴ هستند و درصد معینی مولیبدن دارند. نقطه ضعف این لولهها مقاومت پایین در آبهای شور یا حاوی کلرید است.
- لولهاستیل L ۳۱۶: این دسته هم از لحاظ مقاومت در برابر خوردگی و خواص مکانیکی، مشابه نوع آلیاژ ۳۱۶ است. با این تفاوت که درصد کربن پایینتری دارد و جوشپذیری آن بهتر است. معمولا در مصارف با درجه حرارت بالا از این نوع گرید آلیاژی استفاده میشود.
- لوله استیل L ۳۱۷ : این نوع لوله به نسبت لوله ۳۱۶ L۳۱۶ مقاومت بالاتری در برابر مواد شیمیایی دارد. به همین جهت اولویت اول در صنعت پتروشیمی و انتقال مواد خورنده است.
- لوله استیل ۳۱۸: این آلیاژ استیل در محیطهای با میزان اسیدیته بالا، آبهای شور و حاوی گوگرد بسیار مقاوم است. وجود فلز مولیبدن و کروم در آن میزان مقاومت لوله در برابر خوردگی را افزایش میدهد.
- لوله استیل ۳۲۱: این لوله دارای فلز تیتانیوم است و علاوه بر استحکام مکانیکی مطلوب در درجه حرارتهای بالا مقاومت بسیار مناسبی دارد.
- لوله استیل ۴۱۰: این آلیاژ لوله استحکام و مقاومت مکانیکی بالا اما مقاومت در برابر خوردگی متوسطی دارد.
- لوله استیل ۴۳۰: ویژگی اصلی این لوله صنعتی مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکلپذیری مناسب است. بیشترین کاربرد آن در خودروسازی است.
دستهبندی بر اساس روش تولید
- لولههای مانیسمان: روش تولید این لولههای بدون درز با استفاده از فرایند اکستروژن است. به این شکل که یک میله استوانهای استیل تحت حرارت سوراخ در آن ایجاد میشود. به همین دلیل در صنایعی که نیاز به لولههای با تحمل فشار و حرارت بالا دارند، بسیار استفاده میشود.
- لولههای درزدار: در این حالت ابتدا ورق استیل به شکل لوله در میآید و شکاف طولی آن درز جوش داده میشود.
دستهبندیهای مورد اشاره بالا متداولترین نوع رایج در بازار بودند. اما امکان دارد انواع آلیاژهای دیگری را نیز به آن برخورد کنید که در این مطلب به دلیل استفاده کمتر آن، مورد اشاره قرار نگرفتند.
قیمت لوله استنلس استیل صنعتی
قیمت لوله استیل به شاخصهایی مانند نوع آلیاژ به کار رفته یا گرید تولیدی، طول، قطر، ضخامت و برند کارخانه دارد. از طرفی همانند سایر لولههای فولادی مواردی مانند نوسانات بازار ارز، میزان عرضه و تقاضا و تورم قیمت نهایی آنرا تحت تاثیر قرار میدهد. به همین جهت کلیه فروشندگان قیمت ثابتی را برای این محصول اعلام نمیکنند و برای استعلام هزینه پرداختی برای خرید لازم است بهشکل روزانه از تامینکننده لوله اقدام کرد. از طرفی با توجه به تخصصی بودن این خرید، بهترین کار مشاوره با کارشناسان فروشنده برای تهیه لولهای با گرید مشخص متناسب با نیاز مصرفی است. دریافت گواهینامه کیفیت و تضمین عملکرد مناسب لوله از مهمترین نکات در خرید آن بهحساب میآید.
با سالهای سال سابقه در عرصه فولاد و آهن آلات، برای شما می نویسیم. تا نوشته های ما، راهنمایی برای شما باشد و اطلاعات شما را در این رابطه افزایش دهد. چون معتقدیم که دانش بیشتر شما، باعث اتخاذ تصمیم بهینه خواهد شد.