چگونه سفارش عمده آهن الات را به بهترین شکل مدیریت کنیم

چگونه سفارش عمده آهن آلات را به بهترین شکل مدیریت کنیم؟

مدیریت سفارش عمده آهن آلات نیازمند ترکیبی از فعالیت‌ها در زمینه تحلیل تقاضای بازار، تحلیل قیمت‌ها، شناسایی تامین‌کنندگان معتبر، استفاده از نرم‌افزارهای مناسب سفارش و انبار و مدیریت هزینه حمل و نقل دارد. البته تنظیم استراتژی های خرید هوشمند انه و استفاده از تکنیک‌های مناسب برای مذاکره نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطلب با تمرکز بر هر یک از این موارد راهکارهای اصلی برای نحوه مدیریت سفارش انواع پروفیل های آهنی را تشریح می‌کنیم.

راهنمای خرید پروفیل آهنی

پروفیل‌های آهنی در انواع مختلف نبشی، ورق، تیرآهن، میلگرد، قوطی و با ابعاد و سایزهای متنوعی عرضه می‌شوند. مدیران پروژه در هنگام سفارشات عمده هر یک می‌توانند با توجه ویژه به مشخصات فنی و استانداردها، از راهنمای زیر به‌صورت خاص برای مدیریت سفارش آهن آلات استفاده کنند:

راهنمای کاربردی خرید تیر آهن

تیرآهن‌ها معمولا در طول‌های ۶ و ۱۲ متری در استانداردهای مختلفی مانند IPB، IPE و CPE تولید می‌شوند. توجه به این استانداردها که تعیین کننده مشخصات فنی، مکانیکی مانند استحکام، شکل ظاهری و مقاومت مکانیکی آن است، در خرید بهترین تیرآهن متناسب با نیاز و کاربرد بسیار تاثیر می‌گذارد. در قسمت تیرآهن چیست و انواع آن + راهنمای خرید تیرآهن، می توانید نکات مهم به هنگام خرید تیرآهن را مطالعه کنید.

راهنمای کاربردی خرید میلگرد

میلگرد‌ها در دو نوع ساده و آجدار و سایزهای ۸ تا ۳۲ میلی‌متر در بازار عرضه می‌شوند. قیمت میلگرد با توجه به سایز، نوع، کیفیت مواد اولیه و استاندارد کیفی تولید آن متفاوت است. بهترین کار هنگام خرید این پروفیل انطباق آن با استانداردهای ملی و بین‌المللی است. اگر هم درباره میلگرد ساده اطلاعا نیاز دارید، به قسمت میلگرد ساده چیست و انواع آن + راهنمای خرید، مراجعه کنید.

راهنمای کاربردی خرید ورق

ورق به عنوانی یکی از پرکاربردترین پروفیل‌های آهنی، انواع مختلفی مانند ورق سیاه، گالوانیزه، روغنی، استیل،.. دارند. همچنین ایو ورق ها در ابعاد استاندارد تولیدی کارخانه یا سفارشی به‌شکل شیت یا کلاف تحویل داده می‌شوند. هنگام خرید ورق بهتر است اطلاعات کامل در خصوص مشخصات و قیمت روز آن‌ها را از تامین‌کننده سوال کرد.

راهنمای کاربردی خرید نبشی

نبشی‌ها نیز در انواع استیل، آلومینیوم، اسپیرال یا گالوانیزه با ضخامت و ابعاد مختلف تولید می‌شوند. همچنین بر حسب کاربرد و نیاز پروژه دو نوع نبشی های بال مساوی یا نبشی بال نامساوی هم وجود دارند که قابل انتخاب هستند. تعیین وزن بر حسب استاندارد و استعلام قیمت روز از نکات مهم خرید انواع نبشی است. در قسمت، انواع نبشی و کاربردهای آن؛ راهنمای خرید، می توانید نکات مهمی درباره خرید عمده آن بخوانید.

راهنمای کاربردی خرید ناودانی

ناودانی‌ها نیز در دو دسته ساده و مشبک و طول‌های ۶ تا ۱۲ متر عرضه می‌شوند. البته جنس ناودانی از لحاظ گالوانیزه، استیل، آلومینیومی هم در تعیین قیمت، وزن و خرید آن اهمیت دارد.

راهنمای کاربردی خرید قوطی

پروفیل‌ها به عنوان قطعات با سطح مقطع ثابت و طول معین ابعاد و ضخامت متنوعی بین ۱ تا ۶ میلی متر دارند. هنگام خرید این قطعات باید به استانداردهای کیفی، شکل ظاهری متناسب با نیاز و قیمت روز آن توجه کرد.

راهنمای کاربردی خرید  لوله

لوله‌ها نیز در انواع مختلف درزدار و بدون درز، اسپیرال با جنس‌های متنوع حسب آلیاژ به کار رفته عرضه می‌شوند. توجه به قطر داخلی و خارجی متناسب با کاربری، دوام و استاندارد کیفی آن‌ها هنگام خرید شاخص مهمی است.

نکات کلیدی در خرید آهن‌آلات

توجه به نکات زیردر هنگام خرید عمده آهن آلات کمک می‌کند تا تهیه کالا در حجم بالا برای پروژه مقرون‌به صرفه و رضایت‌بخش باشد:

۱.شناسایی تولیدکنندگان و برندهای برتر پروفیل‌های آهنی

بررسی این موضوع به معنای تضمین کیفیت کالای خریداری شده است. تولیدکنندگان برتر پروفیل آهنی محصولاتی در بالاترین استانداردهای کیفی را به بازار عرضه می‌کنند که به‌ نوعی اعتبار آن‌ها با تکیه بر سال‌ها تجربه است. این تولیدکنندگان با احترام به مشتریان، همواره جلب اعتماد و رضایت آن‌ها را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار می‌دهند.

۲. خرید محصول متناسب با نیاز و کاربری پروژه

آهن‌آلات و کلیه پروفیل‌های آهنی در ابعاد و مشخصات فنی مختلفی تولید می‌شوند که بنا بر کاربرد منحصر به فرد خود در صنعت یا ساختمان باید خریداری شوند. تعیین سایز مناسب، ابعاد، وزن، کیفیت و استاندارد از مهم‌ترین شاخص‌های قابل توجه هنگام خرید است. برای این کار باید علاوه بر انجام محاسبات دقیق توسط مهندسان پروژه، مشاوره نهایی را با کارشناسان تامین کننده آهن‌آلات نیز انجام داد. بررسی اسناد فنی و کیفی هنگام خرید به این موضوع کمک بسیاری می‌کند.

۳. بررسی وزن آهن آلات

وزن پروفیل‌های آهنی از شاخص‌های مهم تاثیرگذار بر کیفیت نهایی محصول است. هنگام خرید لازم است وزن باسکول را با وزن استاندارد و مقدار درج شده در فاکتور تطبیق داد. هر اندازه این دو عدد به یکدیگر نزدیک‌تر باشند، کیفیت محصول خریداری شده نیز بالاتر است.

۴. بررسی اسناد کیفی آهن آلات

مدیریت کیفیت در خرید عمده و اطمینان از داشتن استانداردهای کیفی معتبر مهم‌ترین شاخص هنگام خرید پروفیل آهنی است. بنابراین بهترین کار، درخواست برگه جدول استاندارد و اطلاعات کیفی محصول از تامین‌کنندگان کالا است تا از این موضوع اطمینان حاصل پیدا کرد.

نقش نرم ‌افزار حسابداری آهن ‌فروشی در ساده‌کردن سفارشات عمده

هر چند نرم‌افزارهای حسابداری آهن‌ فروشی بیشتر ویژه فروشندگان پروفیل‌های آهن الات طراحی شده است، با این حال خریداران عمده این محصولات نیز می‌توانند به‌خصوص از نرم‌افزارها و  فناوری های نوین در مدیریت موجود انبار، ثبت دقیق سفارش‌ها و تراکنش های مالی استفاده کنند. مهم‌ترین ویژگی این نرم‌افزارها که بسیار کمک‌کننده است، عبارتند از:

  • خودکارسازی عملیات انبارداری آهن آلات، خرید، گردش چک و عملیات مالی
  • معرفی کالا همراه درج مشخصات، برند و اختصاص شماره کالا
  • تبدیل کالای شاخه‌ای به کیلویی و بر عکس
  • ثبت هزینه‌های حمل و نقل و باربری
  • تحلیل داده های خرید و فروش
  • قابلیت درج حواله بین انبارها برای انتقال کالا
  • کنترل موجودی آهن آلات در هر لحظه
  • ارائه گزارش‌های مالی دقیق برای تصمیم‌گیری بهتر
  • چاپ فاکتور با فرمت رسمی اداره مالیات و ارائه گزارش فصلی دارایی

در صورت نیاز می‌توان بعد از شناسایی ارائه‌دهندگان این نرم‌افزارها، برای شخصی‌‌سازی آن مطابق نیاز به‌خصوص در زمینه طراحی سیستم های پیشرفته انبارداری و بهترین نحوه مدیریت هزینه های پنهان سفارشات به‌صورت خودکار درخواست پیشنهاد کرد.

استراتژی ‌های مذاکره با تامین ‌کنندگان آهن ‌آلات

استراتژی ‌های مذاکره با تامین ‌کنندگان آهن ‌آلات

یکی از استراتژی های خرید هوشمند آهن آلات، اطمینان از کیفیت بالا و تحویل به موقع آن توجه به تکنیک های مذاکره با تامین کنندگان است. به این شکل تا حد زیادی سفارش عمده پروفیل های آهنی متناسب با نیاز و در سطح استانداردهای پروژه تامین خواهد شد:

۱.جمع‌آوری اسناد و اطلاعات کافی در مورد آهن‌آلات مورد نظر

در این خصوص ابتدا لازم است محاسبات دقیق فنی در مورد مشخصات پروفیل آهنی مد نظر را انجام داد. در مرحله بعد بررسی قیمت میانگین آهن آلات، تحلیل تقاضای بازار و تحلیل روند نوسانات قیمت دید کاملی را در خصوص بازار موجود ارائه می‌دهد. سایر موارد حین مذاکره با کارشناسان فنی تامین‌کنندگان فولاد و آهن‌الات و تبادل نظر در این خصوص شفاف خواهد شد.

۲. شناسایی تامین‌کننده معتبر

تامین‌کنندگان معتبر با بررسی وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی یا حتی تحقیق از همکاران قابل شناسایی هستند. تجربه بالا، سطح رضایت مشتریان و کار کردن با کارخانجات معتبر دارای استانداردهای کیفی ملی و بین‌المللی از مهم‌ترین شاخص‌های انتخاب تامین‌کننده برتر است.

۳. تعیین اهداف مذاکره و شفاف‌سازی انتظارات

قبل از انجام مذاکره با توجه به بررسی انجام شده در بازار، باید حجم سفارش، سطح متوسط قیمت مورد نیاز، کیفیت و استاندارد مد نظر، زمان‌بندی تحویل کالا و شرایط پرداخت خود هنگام سفارش را شفاف کنیم. سپس در حین مذاکره با بیان هر یک به نقطه مشترکی با تامین‌کننده برسیم.

۴. انجام مذاکره حرفه‌ای

هنگام مذاکره به‌جای چانه‌زنی بر سر قیمت لازم است بر اعتبار تامین‌کننده در بازار و سطح خدمات پس از فروش وی تکیه کنیم. زیرا هر قیمت پایینی نشانه برتر بودن فروشنده نیست. در عوض، برای رسیدن به یک تعادل قیمتی می‌توان در مورد ارائه تخفیف با توجه به حجم سفارش مذاکره کرد.

۵. توجه به نوسانات قیمتی بازار آهن آلات

از آنجا که قیمت گذاری آهن آلات در بازار آهن و فولاد تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند نرخ تورم، بحران‌های اقتصادی، نوسانات بازار ارز و میزان عرضه و تقاضا قرار دارد، در هنگام عقد قرارداد با تامین‌کننده این موضوعات را باید کاملا شفاف‌سازی کرد. معمولا بیشتر فروشندگان پروفیل‌های آهنی قیمت‌های بروز برای محصولات خود ارائه می‌کنند. اما اگر قصد عقد قراردادهای طولانی مدت را دارید، مذاکره در این خصوص و مدیریت ارتباط با تامین کننده با هدف دریافت تخفیف حین مذاکره می‌تواند موثر باشد.

روش‌های بهینه ‌سازی هزینه ‌های حمل‌ و نقل در سفارشات عمده آهن

روش‌های بهینه ‌سازی هزینه ‌های حمل‌ و نقل در سفارشات عمده آهن

هزینه حمل و نقل در سفارش‌های عمده یکی از چالش های خریداران آهن آلات است. در بیشتر موارد تامین‌کنندگان معتبر از باربری‌های معتمد خود برای ارسال سفارش‌ها استفاده می‌کنند. حسن این کار تضمین تحویل محموله بدون آسیب، همراه با بسته‌بندی مناسب است. ضمن اینکه تعهد تامین‌کننده به تحویل به‌موقع سفارش‌ها، این اطمینان را برای خریدار ایجاد می‌کند که کالای خود را در زمان مقرر دریافت خواهد کرد. اما برخی موارد پیش می‌آید که خریدار، سفارش‌های خود را از چند تامین‌کننده مختلف تهیه می‌کند. در این صورت روش‌های زیر می‌تواند ضمن مدیریت حمل و نقل و توزیع سفارش به‌شکل قابل قبول، هزینه حمل و نقل را به حداقل برساند:

۱.ترکیب بارها

ادغام سفارش‌ها و ارسال آن‌ها از یک محل، هزینه‌های حمل را تا حد زیادی کاهش می دهد. البته این موضوع نیاز به هماهنگی و نظارت دقیق دارد.

۲. مذاکره با شرکت‌های حمل و نقل

 عقد قرارداد بلند مدت با شرکت‌های حمل و نقل مورد اطمینان برای دریافت به موقع و جمع‌آوری سفارش‌ها از تامین‌کنندگان مختلف، راهکار دوم برای مدیریت هزینه‌های حمل و نقل است. در این حالت با احتمال افزایش تخفیف از طرف شرکت، هزینه‌ها نیز کاهش خواهد یافت.

۳. انتخاب تامین‌کنندگان دارای انبار با موقعیت مکانی نزدیک‌تر

 انتخاب فروشندگانی که انبار کالا یا کارخانه آن‌ها به موقعیت مکانی شما برای حمل نزدیک‌تر است، هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهد. البته این به آن معنا نیست که شاخص نزدیکی محل را به کیفیت کالای یک تامین‌کننده ترجیح دهیم.

با این حال همه این موارد نیاز به تعامل نزدیک با تامین‌کننده، در نظر گرفتن کلیه جوانب و در نهایت تصمیم‌گیری مناسب برای حمل و نقل آهن آلات به بهترین شکل ممکن را دارد.

جمع بندی پایانی

سفارش و خرید عمده آهن آلات رموز و ترفندهای خاص خود را دارد. اما در مرحله اول بعد از انجام محاسبات دقیق مهندسی، انتخاب تامین‌کننده معتبر و ارتباط و گفتگوی موثر با وی بسیار مهم است. معتبرترین فروشندگان کسانی هستند که ضمن شفاف‌سازی کامل در خصوص مشخصات کیفی محصول خود، تعامل تخصصی جامعی برای راهنمایی خرید متناسب با نیاز مشتری ارائه کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها